Vučić pozvao da se glasa za Srpsku listu

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.

Vučić je u izjavi za RTS rekao da Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon, koji organizuju organi takozvane paradržave, a podržava deo međunarodne zajednice.

„Pogledajte ko i zašto sve radi protiv te liste“, apelovao je predsednik i istakao da se ta kampanja sastoji u tome što jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju podršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga, sa bilo koje strane.

„Albancima mogu da defiluju i šalju podršku poslanici različitih zemalja, Bundestaga, a zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu. Takođe je zabranjen spot u kom je krivica Srpske liste u tome što je izgovoreno ’Srbija zove‘“, ukazao je Vučić.

Predsednik je istakao da postoje dve moguće opcije velike manipulacije na izborima na KiM — krađa putem pošte i pisama ili putem nevažećih listića, kako bi dobili lažne glasove za Srbe.

„Jedna je krađa putem pošte i pisama, jer dosad OEBS-u nisu to dozvolili da kontroliše. Tražićemo kontrolu OEBS-a, da OEBS čuva poštu i pisma, jer znamo da za te ljude nikad niko ne bi glasao“, rekao je Vučić i dodao da se nada da će i OEBS insistirati na tome.

Sa druge strane, upozorio je da će svuda gde su nevažeći listići, albanske partije pretvarati te listiće u glasove za njima poslušne i podobne Srbe.

To su dve opcije za moguću manipulaciju, ponovio je, jer, kako kaže, Albanci za njih neće glasati, ali prave alibi da bi od nevažećih listića dobili lažne glasove za Srbe.

„To su opšte poznate stvari i zato pozivam Srbe na KiM da im se suprotstave, olovkom i papirom, svojim glasom i da izađu u većem broju nego ikada, u svim delovima, enklavama, na severu KiM i da pokažemo srpsko jedinstvo i da Srbiju ne mogu da odvoje“.

Vučić je rekao da je ogroman angažman sve vreme i da se vodi velika kampanja protiv Srba sa severa KiM.

Demonstracije u Hongkongu - Sputnik Srbija
Kosovo između Hongkonga i razgraničenja — samo nema rešenja

Kaže da su i stranci vodili kampanju protiv Srpske liste, jer im je smetalo što se Srpska poziva na Beograd.

On je istakao da je zato važno da Srbi izađu u najvećem broju na izbore 6. oktobra i da daju svoj glas onome kome veruju, a njegova je molba, kako kaže, da glasaju za Srpsku listu, jer jedino ona radi sa Beogradom.

„Sve ostalo je kidanje veza i kontakata sa Beogradom i mogućnosti podrške očuvanju jedinstva srpskog naroda“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala