Peskov: Neprihvatljivo mešanje u unutrašnje poslove Rusije

© Sputnik / Vladimir Vdovin / Uđi u bazu fotografijaSpaska kula moskovskog Kremlja
Spaska kula moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će nastaviti da preduzima sve mere kako bi se zaštitila od spoljnog mešanja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući objavu o navodnoj povezanosti službenika CIA sa aktivnostima Fonda za borbu protiv korupcije (FBK).

„Dosad nismo znali za ove informacije, ne znamo koliko su one pouzdane. Bilo kakva ispoljavanja mešanja u unutrašnje stvari Rusije kategorički su neprihvatljiva. A ruska strana uvek je preduzimala potrebne mere i nastaviće da ih preduzima kako bi nas zaštitila od sličnih mešanja“, rekao je Peskov, govoreći o tome da li takve radnje treba smatrati još jednim mešanjem u poslove Rusije, ako se te informacije potvrde.

Na pitanje da li je Rusija spremna da odražava subverzivni rad stranih obaveštajnih službi, Peskov je odgovorio: „To se stalno događa. O tome se više puta govorilo i, naravno, to se suprotstavljanje sprovodi kontinuirano“.

Ranije je ruska Savezna agencija novosti javila da je šef službe bezbednosti američke ambasade u Moskvi, Stiven Sekston, koji je agent CIA, navodno ovog leta vršio obuku u FBK o organizovanju nereda.

Ruske vlasti već su govorile da će presecati sve pokušaje spoljnih snaga koje žele da utiču na situaciju unutar zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala