U Rusiji se zabranjuje pušenje u stanovima i hotelima, čak i na terasama

© Fotolia / Jhk2303Znak za zabranjeno pušenje u kafiću
Znak za zabranjeno pušenje u kafiću - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Rusije odobrila je izmene pravila za borbu protiv požara. Otvoren plamen u stanovima, na balkonima hotela i studentskih domova kažnjavaće se novčanom kaznom u iznosu i do 3.000 rubalja, a iznos će se povećati na 5.000, ako je požar izbio po krivici pušača.

Izmene se odnose i na bolnice i bioskope. Pre početka predstava, gledaoci će biti obavešteni o pravilima ponašanja u slučaju požara. U medicinskim ustanovama će odeljenja za teško obolele i decu preseliti na prve spratove. Nova pravila stupaju na snagu 1. oktobra.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije potvrdilo je zabranu pušenja u stanovima, kao i na balkonima i u lođama stanova stambenih zgrada od 1. oktobra.

Ministarstvo smatra da usvojene izmene pravila protivpožarnog režima, a posebno zabrana pušenja na terasama, ne samo da će uzročnike požara privoditi pravdi, već će omogućiti da se nadoknadi šteta žrtvama, saopštila je pres-služba Ministarstva.

Elektronska cigareta - Sputnik Srbija
Američka savezna država Mičigen zabranila elektronske cigarete

Pres-služba je podsetila da je prošle godine u Rusiji na balkonima stambenih zgrada izbilo više od 2.000 požara, što je dvostruko više nego 2016. godine.

Nakon usvajanja ovih amandmana, ukoliko je na donjem spratu izbio požar zbog nemarnosti, postojaće povod i osnova za otkrivanje krivca. Ministarstvo je skrenulo pažnju društvu na činjenicu da svaka osoba mora biti odgovorna za svoju bezbednost i bezbednost drugih.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući zabranu pušenja na balkonima, rekao da Kremlj podržava sve mere koje spasavaju živote.

Prema ranije objavljenim izmenama pravila protivpožarnog režima u Rusiji, od 1. oktobra 2019. godine građanima neće biti dozvoljeno da pale vatru u hotelima i studentskim domovima, kao ni na balkonima i lođama stanova. Osim toga, na balkonima i lođama neće smeti da se puši, pravi roštilj, ni pale sveće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala