Uhapšen Vujošević: Stanković i Katnić će ga „ispitati“ da li su primali pare od njega

© AP Photo / Risto BozovicPolicija Crna Gore u Podgorici
Policija Crna Gore u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Nenad Vujošević uhapšen je nešto posle 9.30 časova na podgoričkom aerodromu, saznaju TV „Vijesti“.

Sagovornik TV „Vijesti“ dodaje da će se on uskoro naći u Specijalnom tužilaštvu.

Vujošević se sumnjiči da je deo kriminalne grupe na čijem je čelu predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević.

On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Snimak koji je objavio Duško Knežević - Sputnik Srbija
Duško Knežević objavio novi snimak

Knežević telefonom razgovara sa sekretrom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem Nenom, koji mu između ostalog potvrđuje da je nosio pare vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, koje je Duško Knežević slao.

Nakon ovog skandala, Vrhovno državno tužilaštvo je organizovalo pres-konferenciju. Stanković se obratio medijima, ali je odmah nakon svoje izjave napustio pres zbog, kako su istakli, unapred preuzetih obaveza.

„Tužilaštvo je spremno da se obračuna sa kriminalom, kako van, tako i unutar njega“, poručio je Stanković i nakon toga napustio pres.

Nakon prvog snimka u kojem sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević Neno govori kako je predavao novac vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, na sledećem snimku Vujošević obaveštava Duška Kneževića da je pričao sa Specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem. Prethodno je u Igalu razgovarao sa Ivicom Stankovićem na zahtjev Kneževića, prenoseći mu Kneževićevu poruku da će objaviti da ga je potplaćivao ako ne pusti iz pritvora Dejana Sekulića.

Vujošević je prošlog petka napustio Crnu Goru dva dana pre objavljivanja prvog audio-snimka.

Duško Knežević je u razgovoru za „Načisto“ kazao da je podmićivanjem tužilaca omogućio da deo blokiranog novca stranih klijenata u „Atlas“ i IBM banci bude odblokiran. Najavio je i nove snimke u kojima se pominje sin Ivice Stankovića.

Knežević je istakao da Tužilaštvo mora istražiti vrhovnog tužioca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala