Bolton žestoko o Trampu: Njegovi pokušaji pregovaranja osuđeni na propast

© AP Photo / Jacquelyn MartinBivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton
Bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton oštro je kritikovao Donalda Trampa zbog njegove spoljne politike prema Iranu, Severnoj Koreji i Avganistanu, saznaje list „Politiko“.

On je na zatvorenoj večeri u institutu Gejtstoun ocenio da je „užasno loš signal to što je Tramp pozvao lidere talibana na pregovore u rezidenciju Kamp Dejvid, imajući u vidu da je to pokazatelj totalnog nepoštovanja prema žrtvama terorističkog napada 11. septembra“.

Govoreći o pregovorima sa Severnom Korejom ili Iranom, Bolton smatra da su bilo kakvi pokušaji tog tipa osuđeni na propast.

Kako tvrdi, lideri tih zemalja su zainteresovani isključivo za ukidanje sankcija protiv njih i za jačanje sopstvene ekonomije.

Pored toga, odluka Trampa da ne uzvrati Iranu nakon što su iranske snage oborile američki dron, daje Teheranu zeleno svetlo za nove agresivne korake.

Jedan od prisutnih na večeri u institutu, koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je listu „Politiko“ i da je Bolton u drugim slučajevima oštro kritikovao Trampa, iako u tim tvrdnjama nije eksplicitno koristio njegovo ime.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala