Dušan Kovačević: Obostrano priznanje Srbije i Kosova nije predlog, to je ultimatum

© Tanjug / Rade PrelićDušan Kovačević
Dušan Kovačević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reditelj Dušan Kovačević je ocenio da rešenja pitanja Kosova neće biti ako ostane zahtev za „uzajamnim priznavanjem“.

„To nije predlog, to je ultimatum. I ja bih to ovako narodski preveo. Razbojnici vam opljačkaju najvredniju imovinu, pa traže da im se prizna da je to što su opljačkali njihovo, a oni će zauzvrat da vam priznanju da je vaše ono što vam još nisu oteli. I ajde, nađi ti nekog normalnog u Srbiji koji će to da prihvati i potpiše“, rekao je Kovačević za Blic.

Povodom približavanja izbora u Srbiji on je rekao da bi, da je na mestu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prihvatio sve zahteve opozicije po zakonima koje su oni doneli i po kojima se glasalo tokom njihove vladavine.

„Prihvatio bih i prisustvo OEBS-a sa kamerama Bi-Bi-Sija, koji tvrdi da je Vučić trenutno najslabiji u svojoj dosadašnjoj vladavini. Sve bih prihvatio što je u okviru civilizovanog dogovora, razgovora i uzajamnog poštovanja“, rekao je Kovačević.

On je kazao da bi one koji pominju „duge cevi“ u zemlji gde je građanski rat tokom Drugog svetskog rata odneo više srpskih života nego što ih je neprijatelj uzeo, „vakcinisao protiv besnila“, jer su „očigledno šetali po mrazu sa mokrom glavom“.

„Ko pominje i priželjkuje rat i bilo koje rešenje balkanske krize oružjem, ja mu želim sve najgore u životu. I našim i njihovim i onima tamo u belom svetu koji se mešaju u život ljudi s otvorenim ranama i patnjama iz nekoliko ratova u dvadesetom veku“, rekao je Kovačević.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala