Đorđević pred Amere: Rat za ponos, za prestiž (video)

© Foto : fiba.basketballSelektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksandar Đorđević je na konferenciji za medije govorio o sledećem rivalu, kome smo se nadali u finalu Mundobasketa, ali sa kojim ćemo ipak igrati u razigravanju od petog do osmog mesta — Sjedinjenim Američkim Državama.

„Pred nama je veliki protivnik. Iskreno, spremali smo se za oba rivala, ali više za Francuze, misleći da ćemo njih sresti, jer smo očekivali da bismo mogli da se borimo s njima za Olimpijske igre, ali do toga neće doći“, rekao je na konferenciji za novinare srpski selektor, prenosi „Blic“.

„Čeka nas utakmica za prestiž, za ponos, za sportski rat, da odigramo hrabro i pametno, kao i skoro uvek dosad“, dodao je Đorđević.

Istakao je da motiva ne manjka.

Bogdan Bogdanović posle poraza u četvrtfinalu - Sputnik Srbija
Dejan Milojević za Sputnjik o ispadanju Srbije, meču sa Amerima, Jokiću i teškom putu do Olimpijade

„Bićemo maksimalno motivisani. Kao i oni. Svaka utakmica na Svetskom kupu je izuzetno značajna za sve nas, iako nema takmičarski značaj. Ovo su dve reprezentacije koje su na papiru bile među favoritima za medalju. Može biti veliki izazov, ja to tako shvatam. Svima je krivo zbog poraza, svi smo želeli do poslednje kapi znoja pobedu i svi smo radili za to celo leto. Nije lako. Profesionalci smo, treba se podići. Treba zatvoriti priču od juče, spremati se za sledeću utakmicu“.

Našu selekciju očekuje meč sa ranjenim protivnikom.

„Svi mi nosimo u sebi ponos, tugu i radost koja će, nadam se, doći. Svi igramo zbog toga. Moramo da se podignemo, da odigramo muški, s ponosom. I oni su uzdrmani potpuno. Bila je to utakmica bez energije, sprinta, žestine za meč takvog značaja“, prokomentarisao je srpski selektor.

Na pitanje da li možemo da nešto „prepišemo“ od Francuza, Đorđević je odgovorio:

„Mi imamo naše recepte koje ćemo da iskoristimo protiv njih. Videćemo šta je i Francuska napravila, ali gledaćemo pre svega nas“.

Pogledajte celu konferenciju za novinare selektora Srbije Aleksandra Đorđevića pred meč sa Amerikom:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala