Počelo snimanje srpsko-ruskog filma „Hotel Beograd“

© Tanjug / ZORAN ZESTICMiloš Biković i Dijana Požarska
Miloš Biković i Dijana Požarska - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu je počelo snimanje filma „Hotel Beograd“ u režiji Konstantina Statskog i produkcijskih kuća „Arhangel studios“ (Srbija) i „Jelou, blek end vajt“ (Rusija), koji predstavlja nastavak popularnih ruskih TV serija „Kuhinja“ i „Hotel Eleon“, a glavne uloge igraju Miloš Biković i Dijana Požarska.

Glumac i producent Biković, koji sa Požarskom igra u seriji „Hotel Eleon“, objasnio je da su odlučili da taj projekat osveže i ponude ruskom tržištu nešto novo.

„Rešili smo da snimimo nastavak, film i seriju od tri epizode, čija radnja bi se dešavala u Beogradu kako bismo dodali srpski kolorit, promovisali srpsku kulturu i Srbiju kao turističku destinaciju. Ruska produkcija je rado odgovorila na naš predlog, dobili smo podršku Grada Beograda i MTS-a, i nakon godinu i po dana smo došli do prvog snimajućeg dana", rekao je Biković na današnjoj konferenciji za novinare.

On je kazao da je reč o romantičnoj komediji ruskih autora koji su pisali i serije „Kuhinja“ i „Hotel Eleon“. U njoj igraju Ljubomir Bandović, Miodrag Radonjić (koji je s Bikovićem i producent), Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin, Predrag Damjanović, Jakov Jevtović i Boris Dergjaćov.

Biković je otkrio da je njegov lik, koji je u seriji „Hotel Eleon“ vlasnik hotela u Moskvi, sada vlasnik beogradskog hotela, koji mu je poklonila tetka kako bi svom razmaženom sestriću stvorila situaciju u kojoj će sazreti.

© Tanjug / ZORAN ZESTICMiloš Biković na konferenciji za novinare
Počelo snimanje srpsko-ruskog filma „Hotel Beograd“ - Sputnik Srbija
Miloš Biković na konferenciji za novinare

„On je nezreo, arogantan, nema odgovoran odnos ni prema novcu ni prema ljudima i od čoveka koji je nesposoban da bilo koga voli izrasta u čoveka koji će se drugačije odnositi prema životu“, objasnio je popularni glumac.

Biković je rekao da su ruski scenaristi pre godinu dana boravili u Beogradu kako bi „osetili duh kafane, probali ratluk i saznali zašto kafa, a ne čaj“.

„Oni znaju jedan mentalitet iz filmova Emira Kusturice i ta nepredvidljivost, spoj apsurdnog i nemogućeg i suživot ludila i radosti je njihova predrasuda o Srbiji. Mi se oslanjamo na tu predrasudu, ali se trudimo i da prikažemo ono što nije viđeno u filmovima Emira Kusturice, onaj evropski deo Srbije i Beograda, lep, mlad, nasmejan", kazao je Biković.

On je precizirao da nastoje da naprave otklon od Kusturičinog prikaza Srbije, ali se naslanjaju na to, jer je film namenjen srpskoj i ruskoj publici koja tako nešto i očekuje.

Radonjić smatra da će „Hotel Beograd“ biti osveženje za srpsku publiku kao romantična komedija „kakvu dugo nismo imali“, a Požarska je izrazila zadovoljstvo što drugi put snima u Srbiji, za koju je rekla da joj se mnogo sviđa.

© Tanjug / ZORAN ZESTICDijana Požarska
Počelo snimanje srpsko-ruskog filma „Hotel Beograd“ - Sputnik Srbija
Dijana Požarska

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević zahvalio je Bikoviću i Radonjiću što su u Beograd doneli projekat koji će promovisati srpsku prestonicu u Rusiji.

„Prošle godine smo imali 30.448 gostiju iz Ruske Federacije i mislimo da je to malo, jer smo 2012. imali 3.000 turista iz Kine, a sada ih imamo blizu 100.000. Nadamo se da ćemo kroz ovaj projekat bolje ispromovisati našu prestonicu i celu zemlju na ruskom govornom području“, kazao je Petronijević.

Koordinator za internet i multimediju „Telekom Srbija grupe“ Vlada Lučić je rekao da je „Hotel Beograd“ prvi međunarodni projekat u oblasti kinematografije i prva komedija u kojoj ta kompanija učestvuje i da se raduju prilici da nastave da ulažu u kinematografiju.

Izvršna producentkinja Tatjana Žeželj Gojković je kazala da su odlučili da unesu i jednu humanu notu u celu priču, zbog čega su osnovali Fondaciju „Sačuvaj osmeh“.

„Rešili smo da sa svakim svojim projektom koji ima komercijalni potencijal, pomognemo jednu organizaciju i ’Hotel Beograd‘ podržava organizaciju ’Dečije srce‘, koja pomaže deci ometenoj u razvoju i bavi se edukacijom osoba koje su pratioci te dece", objasnila je Gojkovićeva.

Snimanje bi trebalo da bude završeno krajem oktobra, a sledeće godine se očekuje premijera u bioskopu i prikazivanje na kanalu „Super star“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala