Portoriko — Italija: „Azuri“ posle -27 do pobede u produžetku (video)

© Foto : fiba.basketballDetalj sa utakmice Italija - Portoriko
Detalj sa utakmice Italija - Portoriko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reprezentacija Italije savladala je Portoriko rezultatom 94:89 posle produžetka.

Kada su reprezentacije istrčale na parket, bilo je očigledno da samo jedna ekipa ima želju da igra i pobedi u današnjoj utakmici bez rezultatskog značaja. Italijani su izgledali iscrpljeno i bezvoljno sve vreme, a na pauzu su otišli sa -20.

Međutim, „azuri“ su uspeli da stignu prednost od 26 razlike i povedu sa čak 7 poena više, ali se ni Portoriko nije predao, pa je utakmica, koja nije obećavala, otišla u produžetke. U dodatnih pet minuta, Italijani su najviše sa linije za slobodna bacanja uspeli da stignu do pobede.

Ni jedna ni druga reprezentacija više nemaju šanse da se direktno plasiraju na Olimpijske igre, već će kartu za Tokio tražiti na kvalifikacionom turniru.

Najbolji od igrača u plavim dresovima bio je Marko Belineli, sa 27 postignutih poena. Nije mnogo zaostajao ni Danilo Galinari, koji je ubacio 22. Obojica su igrali blizu 40 minuta.

Bez minutaže u redovima „azura“ bili su Luiđi Datome, Alesandro Đentile i Luka Vitali, dok je selektor Portorika iskoristio svih 12 igrača.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Renaldo Balkman sa 14 poena. Braun i Rodrigez dodali su po 13, a dvocifren je bio još i David Uertas, sa 11 poena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala