SAD dobile Grčku, „zakuvalo“ se u grupi K

© Foto : fiba.basketball Donovan Mičel i Janulis Larencakis na utakmici SAD - Grčka
Donovan Mičel i Janulis Larencakis na utakmici SAD - Grčka - Sputnik Srbija
Pratite nas
U utakmici sa izuzetno malim brojem poena, Amerikanci su pobedili Grčku rezultatom 69:53 i žestoko su „zakuvali“ situaciju u grupi K.

Janis Adetokumbo, koji je napravio dabl-dabl učinak (15 poena i 13 skokova) i Slukas, koji je postigao 13 poena, nisu bili dovoljni selekciji Grčke za iznenađenje protiv aktuelnih svetskih prvaka.
U timu Grega Popoviča najefikasniji je bio Kemba Voker sa 15 i Donovan Mičel sa 10 poena.

View this post on Instagram

Greece 🇬🇷 down at half, but not beaten. #WorldGotGame #FIBAWC

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on


Ranije danas Češka je napravila još jedno iznenađenje, nakon što je eliminisala Tursku. Pobedom protiv Brazila dodatno je zakomplikovala situaciju u grupi, u kojoj je sada samo ekipa SAD siguran četvrtfinalista.

Pred mečeve poslednjeg kola sve tri preostale reprezentacije i dalje imaju šansu za plasman među osam najboljih. Matematika je sledeća: ako SAD pobede Brazil, a Češka pobedi Grčku, Česi su ti koji sigurno idu u četvrtfinale. Čak i ako Brazil uspe da pobedi SAD, nije siguran za prolazak, jer će u tom slučaju zavisiti od rezultata utakmice između Grka i Čeha, kao i od koš razlike. I Grci imaju svoje šanse: moraju da pobede Češku u poslednjem kolu sa velikom koš razlikom, ali i da čekaju ishod meča SAD-Brazil, u kome im odgovara samo pobeda Amerikanaca.
Dakle, posle prvog kola druge faze, poznato je sedam četvrtfinalista. To su: Argentina, Poljska, Srbija, Španija, Francuska, Australija i SAD.

Osmog ćemo, očigledno, dobiti u poslednjem kolu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala