Grupa K: Janis i „karioke“ bi mogli da iznenade četu Grega Popoviča

© Foto : fiba.basketballSelektor američke reprezentacije Greg Popovič
Selektor američke reprezentacije Greg Popovič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa u kojoj se, samo na prvi pogled, zna prvi favorit za prolazak u četvrtfinale, ali... Ne bismo toliko daleko išli, jer iz prikrajka vrebaju ekipe koje takođe imaju NBA igrače i znaju kako da se nose sa timom Grega Popoviča.

Grupa K:

Igra se u Šendženu.

Da li su Amerikanci zreli za prvi poraz na Mundobasketu?

Reprezentacija SAD u prva dva kola preliminarne faze takmičenja nije pokazala mnogo toga. Pobeda protiv Češke i mučenje i produžetak sa Turskom, međutim, nisu pokazatelj prave snage Amerikanaca, kao što to nije ni demonstracija sile nad nejakim Japanom.

Tek sada dolaze utakmice koje će pokazati da li se Popova četa čuvala i nije pokazala sve u prvom delu i da li je tempirala formu za ovaj deo takmičenja. Dodatni hendikep za selekciju SAD je i to što Džejson Tejtum neće moći da igra protiv Grčke.

U suštini, može se reći da za Amerikance tek sada počinje Svetsko prvenstvo i da će protiv Grka i Brazila zaista pokazati da li i koliko vrede. Da li mogu da naprave kiks? Mogu, i te kako.

Aca Trica u pohodu na četvrtfinale

Reprezentacija Brazila, na čijoj klupi sedi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, napravila je možda iznenađenje pobedivši u prvom krugu favorizovanu Grčku, ali ta pobeda je ono što ju je dovelo na korak od plasmana u četvrtfinale. Takvu priliku „karioke“ će teško propustiti. Od čega su „napravljeni“ i koliko daleko mogu, videćemo u drugom kolu druge faze protiv Amerikanaca.

Da li Petrović može da iznenadi Popoviča? Šanse nisu prevelike, ali mislimo da može.

Heleni mogu i moraju bolje

Posle kiksa protiv Brazila, Grcima je sutrašnja utakmica protiv SAD — biti ili ne biti. Janis i ekipa je moraju dobiti, kako bi u poslednjem kolu protiv Češke sami odlučivali o prolasku u četvrtfinale.

Plašimo se da je taj poraz od Brazila, ipak, bio ključan za dalji plasman Grka na ovom Svetskom prvenstvu i biće im veoma teško da se domognu plasmana među osam najboljih. Da li i oni, kao Brazil, mogu da iznenade Amerikance? Kada je mogla Turska, moći će i Grčka, sa najkorisnijim igračem NBA lige u protekloj sezoni.

Puno bi bilo još jedno iznenađenje

Reprezentacija Češke je zaista prijatno iznenadila eliminacijom Turske iz daljeg takmičenja, ali to joj je verovatno i maksimalan domet na ovom Svetskom prvenstvu.

Prosto, u ovoj konkurenciji Česi bez Veselog nemaju šta dalje da traže i teško da će bilo koga više moći da iznenade, jer će ih svi sada ozbiljno shvatiti.

Verovatan poredak: SAD možda prve, Brazilu malo veće šanse od Grčke za prolazak među osam najboljih.

View this post on Instagram

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala