Ruska korporacija „Rosteh“ proširuje saradnju sa Republikom Srpskom

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaŠtand "Rosteha" na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Štand Rosteha na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna korporacija „Rosteh“ i Vlada Republike Srpske potpisali su memorandum o saradnji u okviru Međunarodnog avijaciono-kosmičkog salona „MAKS-2019“. Oni su se dogovorili da zajedno razvijaju inovacione projekte koji su usmereni na razvoj perspektivnih tehnologija i promociju visokotehnoloških proizvoda.

Sa strane Republike Srpske dokument je potpisao premijer Radovan Višković, a od „Rosteha“ zamenik generalnog direktora korporacije Dmitrij Lelikov. Potpisivanje je održano tokom posete delegacije Republike Srpske Ruskoj Federaciji.

„Mi smo se dogovorili o razvoju saradnje u sferi IT, obrazovanja, medicine i farmacije, kao i u sferi poljoprivrede. Uveren sam da će potpisivanje dokumenta dati dodatni impuls razvoju trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Republike Srpske i otvoriti nove perspektive za uzajamno korisno partnerstvo“, rekao je zamenik generalnog direktora državne korporacije „Rosteh“ Dmitrij Lelikov.

Sporazumom su predviđeni zajednički rad na prioritetnim inovacionim projektima i stvaranje uslova za njihovu upotrebu. Osim toga, sporazum predviđa korišćenje perspektivnih tehnoloških rešenja, vezanih za tehnologije „pametnih gradova“ i „sigurnog grada“, kao i istraživanja i izrade perspektivnih tehnologija i tehničkih rešenja za realizaciju projekata razvoja digitalnih ekonomija.

„Rosteh“ namerava da proširi nomenklaturu isporuka Republici Srpskoj i zainteresovan je za prenos svoje proizvodnje u Republiku. Na primer, holding „Švabe“ je spreman da modernizuje medicinskom opremom kliničke centre i bolnice u Republici. Kompetencije holdinga omogućavaju da se organizuje proizvodnja led sijalice na teritoriji Republike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala