Putin: Turska zainteresovana za saradnju s Rusijom u proizvodnji vojne tehnike

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na MAKS 2019
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na MAKS 2019 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o perspektivama zajedničke proizvodnje vojne tehnike, kao i o mogućnosti saradnje u proizvodnji lovaca Su-35 i novog ruskog aviona Su-37.

„Bilo je reči ne samo o vojnoj saradnji ili o saradnji u vojno-tehničkoj oblasti, nego i u civilnim oblastima, u kosmosu, u sferi avijacije“, rekao je Putin nakon razgovora s turskim kolegom, s kojim je obišao avio-salon „MAKS 2019“ u Žukovskom.

On je dodao da se Erdoganu dopala helikopterska tehnika, uključujući Mi-38, lake helikoptere koji se koriste i u medicinske svrhe.

„Gospodin predsednik namerava da u Turskoj realizuje čitav program razvoja sanitarne avijacije. Mi, takođe, imamo takve planove“, kazao je Putin.

Prema njegovim rečima, turski partneri nisu zainteresovani samo za kupovinu, nego i za zajedničku proizvodnju u oblasti avijacije.

Ruski predsednik je, takođe, rekao da je Rusija spremna da organizuje letove turskih pilota u avionima Su-30SM.

„Gospodina predsednika prati delegacija turskih vojno-industrijskih i biznis krugova. Naši gosti iz Turske su počeli da se upoznaju s dostignućima ruske avio-industrije, videli su program letenja. Prikazali smo višenamenske lovce Su-35, lovac pete generacije Su-57. Spremni smo, takođe, da organizujemo letove turskih pilota na lovcima Su-30SM“, dodao je Putin.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala