Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj, na meti sedamdesetogodišnjak

CC0 / Pixabay / Rijeka
Rijeka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio se u okolini Rijeke, kada je pretučen srpski povratnik Dobrivoje Arsić, a incidentu su prethodile uvrede na nacionalnoj osnovi, prenosi zagrebački portal „Indeks“.

Kako je tom portalu izjavio Milan Eraković, pravni savetnik Srpskog nacionalnog veća — povratnika Dobrivoja Arsića prvo su verbalno, a zatim i fizički, napale nepoznate osobe, a jednu od njih je uspeo da prepozna, i to zato što je stanar iz susedne zgrade.

Posle verbalnog napada kojim su nepoznate osobe nasrnule na čoveka koji je invalid i ima 70 godina, ovaj srpski povratnik je dva puta zvao policiju, a kako se dolazak hrvatskih snaga reda odužio — usledio je i fizički napad.

Povod za incident, navodno, je bilo pitanje parkiranja ispred stambene zgrade, ali „Indeks“ navodi da je indikativno to što su napadači znali ime i prezime srpskog povratnika, kao i da je vređanje bilo usmereno na njegovu nacionalnost i na činjenicu da je povratnik.

Grupa maskiranih napadača upala je juče u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Đevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala