Pakistan: Kao odgovor na kršenje primirja ubijeno šest indijskih vojnika

© AFP 2023 / ARIF ALIPakistanski vojnici
Pakistanski vojnici  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Oružanih snaga Pakistana, general-major Asif Gafur saopštio je da je vojska „na odgovarajući način reagovala“ na kršenje režima prekida vatre u sektoru Tata Pani, nedaleko od Linije kontrole, koje su navodno sprovele indijske snage.

Gafur je naveo da je u odgovoru Pakistana ubijeno šest indijskih vojnika, uključujući i oficira, kao i da su dva bunkera uništena.

Portparol vojske takođe tvrdi da je kršenje primirja od strane snaga Nju Delhija odnelo živote tri civila, uključujući sedmogodišnjeg dečaka. Indija još nije odgovorila na te tvrdnje.

Ranije je zvaničnik indijske vojske izjavio da je Pakistan prekršio primirje u sektoru Krišna Gati, u okrugu Punč, u oblasti Džamu i Kašmir, koristeći malokalibarsko oružje i minobacačke granate.

Poslednjih meseci porasla je napetost između dveju država, sa nekoliko razmena vatre duž Linije kontrole u Kašmiru. Obe zemlje optužuju jedna drugu za kršenje primirja, koje je postignuto nakon prethodne eskalacije u februaru i martu.

Linija kontrole je skoro 725 kilometara duga geografska granica koja deli region Džamu i Kašmir na dva dela, čiji jedan deo kontroliše Indija, a drugi Pakistan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala