Vulin posetio CSKA i poručio: Za vas navijaju mnogi Srbi

© Foto : Ministarstvo odbraneVulin posetio CSK
Vulin posetio CSK - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, tokom posete vojnom klubu CSKA, izjavio je da je ovaj klub u Srbiji veoma poznat i da mnogi za taj klub navijaju.

„U Srbiji kada kažete CSKA mislite na sport, mislite na fudbal, mislite na košarku, hokej, ali iznad svega mislite na vojsku Rusije“, rekao je Vulin, koji u Ruskoj federaciji boravi na poziv kolege Sergeja Šojgua.

Ministar odbrane je istakao da mu je veliko zadovoljstvo da vidi mesta gde su se toliki legendarni šampioni obučavali i pripremali, a CSKA je obišao sa načelnikom tog kluba pukovnikom Artjomom Valerjevičem Gromovim.

„Vidi se da se mnogo ulaže i to je zaista dobro, vojska mora i treba da ulaže u sport“, rekao je on i dodao da nije sport u vojsci samo fizička priprema, već je „skup vrednosti koje jednu vojsku čine vrednom i važnom“.

Kako je objasnio — „sport su one vrednosti koje vojnika čine boljim i drugačijim“.

© Foto : Ministarstvo odbraneVulin posetio CSK
Vulin posetio CSKA i poručio: Za vas navijaju mnogi Srbi - Sputnik Srbija
Vulin posetio CSK

„Timski duh, spremnost da se žrtvujete za kolektiv, da se borite do kraja, da nikada ne priznate predaju — to su vrednosti koje se u vojsci gaje i zbog kojih vojska postoji“, rekao je Vulin i ocenio da je sport je samo način da se do tih vrednosti dođe.

Ministar Vulin i pukovnik Gromov složili su se da treba unaprediti već tradicionalnu saradnju vojnih sportista Srbije i Rusije, saopšteno je posle obilaska sportskih terena i dvorana.

Kako je saopšteno — pukovnik Gromov se ministru Vulinu zahvalio na srdačnom prijemu ruskih takmičara na atletskom kadetskom takmičenju, koje je proletos održano u Beogradu i pozvao je tim srpskih kadeta na Treće kadetske svetske igre, koje će sledeće godine biti održane u Sankt Peterburgu.

On je poziv je uputio i učenicima Vojne gimnazije i srednjih stručnih vojnih škola za takmičenje koje će se održati u Moskvi, a predložio je i da futsal timovi generala Vojske Srbije, kao i veterana Vojske Srbije, budu domaćini svojim kolegama iz Oružanih snaga Ruske Federacije.

CSKA je jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Rusiji, u kome se neguje i razvija 56 različitih sportova, a društvo raspolaže sa 170 sportskih objekata širom Rusije, u kojima treniraju vojna i civilna lica, kao i sa dečijim sportskim školama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala