U Beogradu održan još jedan protest „Jedan od pet miliona“ (video)

Pratite nas
Protest „1 od 5 miliona“ počeo je večeras na Terazijama, a zatim su se učesnici okupili ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde prvi put nije bilo zaštitne ograde, ali i gde je prvi put obezbeđenje činilo šest pripadnica jedinica Kobre.

Na velikoj traci ispred Predsedništva bilo je ispisano 35 zahteva, jer se, kako su organizatori protesta objasnili novinarima, traka pocepala, pa nije bilo svih 42.

Demonstranti su držali upaljene baklje, zviždali i uzvikivali parole protiv vlasti, ali nije bilo incidenata i provociranja obezbeđenja, za razliku od prošle subote, preneo je Tanjug.

Pre toga, na Terazijama, Srđan Marković, jedan od organizatora protesta, koji je tvrdio da je prošle subote povređen u pokušaju da preskoči zaštitnu ogradu i probije bezbednosni obruč, obratio se i pozvao na bojkot izbora.

„Nemamo ništa protiv policije i vojske, oni su naši i narodni, a mi ćemo ih čuvati i oni će nas. Dosta je podela. Mi samo želimo da živimo normalno. Pozivamo na bojkot, jer u ovakvoj atmosferi neće postojati fer izbori“, kazao je Marković.

Među učesnicima protesta bili su Dragan Đilas, Branislav Lečić i Marko Bastać.

Učesnici su večeras prošli i pored zgrade Javnog servisa, a skup je završen ispred zgrade REM-a, u znak podrške vlasnici novosadske televizije „Kanal 9“ Maji Pavlović, koja ponovo štrajkuje glađu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala