Završene Međunarodne vojne igre, Rusija pobednik (video)

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDodela nagarada pobednicima tenkovskog biatlona
Dodela nagarada pobednicima tenkovskog biatlona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svečanom ceremonijom i spektakularnim vatrometom večeras su završene pete po redu Međunarodne vojne igre, koje su održane na 21 poligonu u 10 zemalja.

Igre su održane u 32 discipline, i to u Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Broj učesnika prešao je 5.000. Bili su svrstani u 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Najatraktivniji deo takmičenja bio je takozvani tenkovski biatlon — finalna štafeta četiri najbolje reprezentacije Rusije, Belorusije, Kazahstana i Azerbejdžana završena je danas popodne.

Tim Rusije postigao je novi rekord u brzini i pobedio.

„Postavivši novi rekord u brzini — 84 kilometra na sat, i pogodivši 21 od 24 moguća cilja — tim Rusije je pobedio na takmičenju ’tenkovski biatlon‘, prešavši trasu za jedan sat 33 minuta i 20 sekundi“.

Drugo mesto zauzela je reprezentacija Belorusije, a treće tim Kazahstana.

Ranije je saopšteno da je tim ruskih vojnika prvi na osnovu ukupnih rezultata na Igrama, dok je Srbija zauzela osmo mesto.

Boje srpske zastave pripadnici Vojske Srbije branili su u tri discipline — „Tenkovski biatlon“, „Vojni reli“ i „Snajperska granica“. Prve dve discipline održane su u Ruskoj Federaciji, a treća u Republici Belorusiji.

Najbolji rezultat ostvario je desetar Ivan Obrenović, pripadnik Specijalne brigade Vojske Srbije, osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje u konkurenciji mešovitih snajperskih parova sa kolegom iz Oružanih snaga Uzbekistana.

Značajan rezultat ostvarila je ekipa Vojske Srbije na Vojnom reliju, jednoj od 32 discipline na Igrama, gde je podelila treće mesto sa ekipom Belorusije. Pobednik je Ruska Federacija, a NR Kina je druga.

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPosada Rusije, pobednik tenkovskog biatlona
Završene Međunarodne vojne igre, Rusija pobednik (video) - Sputnik Srbija
Posada Rusije, pobednik tenkovskog biatlona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala