Prištinski mediji: Nema međunarodne poternice za Radoičićem

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosova i Metohije
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako su mediji izvestili da je za Milanom Radoičićem, koji je osumnjičen za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, raspisana međunarodna poternica za hapšenje, ona nikada nije raspisana, piše „Gazeta Blic“.

Takođe, izvori „Zakletve pravde“, tela Unmika odgovornog za uvođenje Interpolovog sistema međunarodnih poternica za Kosovo, rekli su da nikada nisu dobili zahtev kosovskih vlasti da se izda međunarodna poternica za Radoičićem, prenosi „Kosovo onlajn“.

Povodom navoda tog Unmikovog tela, kosovska policija kaže da zahtev za raspisivanje poternice od Osnovnog suda u Prištini još nije dobila.

„U vezi sa vašim zahtevom za obradu tog predmeta, molimo vas da se obratite nadležnom organu, jer vas obaveštavamo da nadležna Uprava policije dosad nije dobila zahtev za izdavanje međunarodnog naloga za hapšenje od Osnovnog suda u Prištini za dotičnu osobu“, piše u odgovoru policijske službe za informisanje „Zakletvi pravde“.

Međutim, iako je kosovska policija rekla da nije dobila zahtev za međunarodni nalog za hapšenje, zvaničnici Osnovnog suda u Prištini su u odgovoru telu Unmika naveli da je 3. jula 2019. sudija za prethodni postupak izdao pismo u kojem se navodi da je poslao taj zahtev Ministarstvu pravde.

Portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirlinda Gaši navela je da je odlukom ovog suda protiv optuženog M. R. dana 3. jula 2019. sudija za prethodni postupak podneo Ministarstvu pravde zahtev za međunarodnu poternicu.

Precizira se i da je 2. avgusta 2019. godine „Zakletva pravde“ zatražila i od Ministarstva pravde informacije o tome kako je ta institucija postupila u vezi sa krivičnim gonjenjem u tom slučaju.

Kako se podseća, kosovska policija je 23. novembra 2018. godine izvela akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojoj su uhapšene četiri osobe osumnjičene da su umešane u ubistvo Ivanovića.

Tokom akcije, dodaje se u tekstu, kosovska policija tragala je i za osumnjičenim Radoičićem, koji nije pronađen.

Lider građanske inicijative SDP Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala