Potpredsednik italijanske vlade poklekao pod pritiskom sveta

© AP Photo / Maurizio BrambattiMateo Salvini
Mateo Salvini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik italijanske vlade i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini poklekao je pod pritiskom da olakša politički sukob zbog broda za spasavanje sa 134 migranta, rekavši da će dozvoliti maloletnim licima da se iskrcaju sa broda nakon što su dve nedelje proveli na moru.

Premijer Đuzepe Konte napisao je drugo pismo Salviniju, tražeći od njega da se maloletnim licima dozvoli izlazak sa broda.

Salvini je danas odgovorio na tri stranice da će to učiniti, ali je jasno rekao da je to Konteov izbor i da to neće uspostaviti presedan, preneo je AP.

Zasad se ne zna koliko ima maloletnih lica i kada bi njihovo iskrcavanje moglo da počne.

Španska humanitarna grupa „Otvorene ruke“ spasla je migrante u Sredozemnom moru u blizini Libije pre dve nedelje i osvojila pravnu bitku za ulazak u teritorijalne vode Italije uprkos Salvinijevoj zabrani.

Brod se nalazi kraj italijanske obale čekajući da iskrca migrante nakon što su Španija i pet drugih zemalja Evropske unije pristale da ih prime, preneo je Tanjug.

Šef „Otvorenih ruku“ Oskar Kamps upozorio je danas da oni ne mogu više da garantuju bezbednost migranata jer su porasle tenzije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala