Jelena Tomašević na zatvaranju Međunarodnih vojnih igara (foto)

© Sputnik / Olivera IkodinovićJelena Tomašević
Jelena Tomašević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na svečanoj ceremoniji zatvaranja 5. Međunarodnih vojnih igara u Rusiji na sceni će se naći dve Srpkinje, a u publici srpski ministar i naša vojska.

Program će na ruskom jeziku voditi Bojana Milićević, a srpska pop pevačica Jelena Tomašević nastupiće sa Ansamblom pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“.

Tomaševićeva nastupa kao specijalan gost, a otpevaće i svoju pesmu „Oro“, sa kojom je 2008. godine na „Evroviziji“ u Beogradu zauzela visoko šesto mesto.

Sputnjik je imao eksluzivno pravo da zaviri iza kulisa Međunarodnih vojnih igara, i da se sa Jelenom nađe na velikoj sceni uoči početka svečane ceremonije zatvaranja Igara.

© Sputnik / Olivera IkodinovićJelena Tomašević sa novinarkom Sputnjika Oliverom Ikodinović
Jelena Tomašević na zatvaranju Međunarodnih vojnih igara (foto) - Sputnik Srbija
Jelena Tomašević sa novinarkom Sputnjika Oliverom Ikodinović

Program će iz publike pratiti delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom, kao i pripadnici Vojske Srbije, koji su se takmičili u jednoj od 32 discipline „vojne Olimpijade“ — „tenkovski biatlon“. Pored njih, ceremoniji zatvaranja prisustvovaće i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i drugi ministri, načelnici generalštabova i predstavnici vojnog vrha zemalja-učesnica Igara.

Pete Međunarodne vojne igre startovale su 3. avgusta, istovremeno na 21 poligonu u 10 zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Broj učesnika prelazi 5.000, a svrstani su u 223 ekipe, koje dolaze iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala