Kad taksista vozi „Sputnjik“ (video)

© Sputnik / Dejan SimićTaksi vozilo Dalibora Lazarevića sa logom Sputnjika.
Taksi vozilo Dalibora Lazarevića sa logom Sputnjika. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Taksista Dalibor Lazarević već godinu dana zbunjuje Beograđane. Iako su pozvali „Naksis taksi“, po njih dolazi — Sputnjik. Naime, taj vozač je svoj automobil oblepio nalepnicama sa logom naše kuće „zato što pričamo istinu“.

Dalibor taksi vozi od 2002. godine, a u poslednje četiri, dok radi, ne odvaja se od stanica koje emituju vesti i emisije Sputnjika. Od kada sam prvi put čuo vesti Radija Sputnjik, skalu pomeram samo od „Studija B“ do radija „Novosti“, kaže Dalibor.

„Zato što pričate istinu, za razliku od Amerikanaca, koji samo lažu, lažu, lažu... Slušam ’Energiju Sputnjika‘, ’Od četvrtka do četvrtka‘, sve slušam, jer baš u to vreme radim, kad su te emisije, više radim noću, nego danju“, kaže Dalibor.

On dodaje da ne može da izdvoji nijednog autora Sputnjika kog sluša radije od ostalih, ali može da izdvoji gosta svog omiljenog radija. Nije propustio nijednu emisiju u kojoj je gostovao profesor Mašinskog fakulteta Momčilo Milinović.

Dalibor objašnjava kako je došao na ideju da brendira automobil bojama Sputnjika.

© Sputnik / Dejan SimićDalibor je našao savršeno rešenje da pokrije oštećena vrata - nalepnicu sa logom Sputnjika.
Kad taksista vozi „Sputnjik“ (video) - Sputnik Srbija
Dalibor je našao savršeno rešenje da pokrije oštećena vrata - nalepnicu sa logom Sputnjika.

„Prošle godine na Birfestu, bila je noć, neki pijani motorista me zakačio po zadnjim vratima. Razmišljam, da li da idem kod limara, pet dana će auto biti kod njega, il‘ da prelepim nečim. Reko‘, ’ajde da zalepim nešto, ali šta, sve neke gluposti, neka vatra, veštice... Setim se vašeg znaka, jao što bi bilo dobro — narandžasto na crna vrata. Leglo je ekstra!“

Kolege uglavnom reaguju pozitivno, a ima i onih koji pitaju da li za reklamu dobija novac.

„Odgovaram: ’Šta te briga!‘“, kaže Dalibor.

Pitali smo ga i da li to što je veliki obožavalac Sputnjika ima veze sa emocijama koje gaji prema Rusiji ili je to isključivo vezano za naš slogan „Govorimo ono što drugi prećutkuju“.

„Ruse volim, to je jedan super narod, napaćen isto kao i mi, ali više slušam zato što pričate istinu, a ne zbog Rusije.“

© Sputnik / Dejan SimićDalibora smo ugostili u redakciji - ispratio je, uživo, emisiju vesti Radija Sputnjik, upoznao ljude koji ih pripremaju i realizuju.
Kad taksista vozi „Sputnjik“ (video) - Sputnik Srbija
Dalibora smo ugostili u redakciji - ispratio je, uživo, emisiju vesti Radija Sputnjik, upoznao ljude koji ih pripremaju i realizuju.

Taksista koji besplatno reklamira našu kuću beogradskim ulicama kaže i da ga ne mrzi da mušterijama koje nisu čule za Sputnjik, a ponekad u kola uđe i neko takav, objasni o kakvom programu je reč.

„Obično pitaju kakav je to radio. Kažem: ’Nije to baš radio, oni sarađuju sa radio-stanicama i u određeno vreme imaju vesti‘. A jedan mi reko‘: ’Pa nećemo valjda to da slušamo? Prebacite na nešto drugo!‘. Pitao sam: ’Šta fali? Neću da okrenem!‘. On je rekao: ’Dobro, ja izlazim ovde‘. Otkucalo je 300 dinara, platio je i izašao, nije hteo da sluša“, priča nam Dalibor uz osmeh.

Razgovor sa taksistom Daliborom Lazarevićem snimili smo na njegovom radnom mestu, u kolima.

Da li nam je u cenu vožnje uračunao i reklamu i gde je odvezao ekipu Sputnjika, saznajte u video-prilogu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala