Provokacija lidera Kosova i Sandžaka u Crnoj Gori: Ovo su okupirani albanski Alpi (foto, video)

© AP Photo / Visar KryeziuAlbanci
Albanci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjednik skupštine Kosova Kadri Veselji i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin boravili su prethodnih dana u Gusinju u Crnoj Gori, gdje su prisustvovati manifestaciji „Dobrodošli u albanske Alpe“, koja se održava u selu Vusanje.

Veselji je fotografije iz gusinjskog kraja podijelio na društvenim mrežama.

„Osim rijetkog šarma ovih planina, ovo putovanje je bilo još ljepše zahvaljujući velikodušnim planinarima koji nam nisu dozvolili da nastavimo svoj put, a da se ne poslužimo sa njihovim jogurtom, mlijekom i sirom. Pozivam sunarodnike iz dijaspore da se dođu ovdje na odmor, u albanske Alpe“, napisao je Veselji na Fejsbuku.

On je takođe istakao da je Kosovo posebno zahvalno na doprinosu sinova i kćeri Plava i Gusinja umjetnosti, obrazovanju, nauci, kulturi zdravstvu, ekonomiji, politici i svim ostalim društvenim oblastima.

„Rekao sam mnogim ljudima na ovom skupu da Kosovo ovoj zemlji duguje mnogo, a jedan od najvećih dugova je izgradnja puta Dečani—Plav. Obećao sam im da ćemo morati vrlo brzo da otplatimo taj dug, ubrzavajući posao da bi se planine koje su nas razdvojile što prije presjekle tunelom koji bi nas povezao kao nikada do sada. Takođe sam ih uvjerio da što se više Kosovo konsoliduje, to više mogu pomoći mojoj braći i sestrama iz Plava i Gusinja“, napisao je Veselji.

Kontroverzni predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je nedavno poručio da se pola teritorije koja se zove Sandžak nalazi pod okupacijom Srbije, a pola pod okupacijom Crne Gore, takođe je na Fejsbuku podijelio fotografije sa manifestacije.

On je kazao da je delegacija SDA Sandžaka prisustvovala tradicionalnoj manifestaciji albanske kulture koja je „održana u Gusinju u Južnom Sandžaku“, te da su toj manifestaciji prisustvovali predstavnici Albanaca iz Sandžaka, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Albanije, evropskih zemalja i SAD.

Podsjetimo, počasni gost manifestacije „Dobrodošli u albanske Alpe“, koja se održava u Crnoj Gori, prošle godine je bio albanski predsjednik Ilir Meta. On je tada u okviru posjete obišao Plav i Rožaje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala