Kondoliza Rajs poziva Ukrajinu: Živite u miru sa Rusijom

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaBivša američka državna sekretarka Kondoliza Rajs
Bivša američka državna sekretarka Kondoliza Rajs - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs pozvala je ukrajinske građane da „ne odbacuju Rusiju“, već da žive u miru sa svojim prvim komšijama.

„Ne treba odbacivati sve građane Rusije, ima mnogo onih koji žele mir sa Ukrajinom. Na kraju krajeva, Ukrajina bi trebalo da živi u miru sa svojim komšijama“, rekla je ona u intervjuu za ukrajinski list „Novo vreme“.

Kondoliza Rajs je takođe rekla i da je protiv uvođenja novih sankcija Rusiji jer „uskoro neće ostati niko i ništa što već nije ograničeno“.

„Problem sa dodatnim sankcijama jeste što uskoro neće ostati niko ko nije obuhvaćen tim merama. Podržavam sankcije protiv okruženja ruskog predsednika Vladimira Putina i svih onih koji su odgovorni za situaciju na Krimu, ali postoji i druga Rusija, mlada Rusija, koja želi bolji život sebi i svojoj deci“, dodala je.

Kondoliza Rajs je posavetovala ukrajinske zvaničnike da razrade plan razvoja jugoistočnog dela zemlje, a pre svega Donbasa.

Dodala je i da su stanovnici Donbasa važan deo Ukrajine, te je preporučila vlastima u Kijevu da se ugledaju na to kako je Zapadna Nemačka radila na razvoju i povratku izgubljenih teritorija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala