Kolinda: Želela bih da odem na Tompsonov koncert

© AP Photo / HINA/ MARIO STRMOTICKolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu.

Kitarovićeva je u emisiji „S predsednicom izvan protokola“ pozdravila to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja „pobedničke hrvatske vojske“, s obzirom na to da je, kako je navela, „Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske“.

„Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima“, kazala je ona, prenosi portal „Indeks“.

Tompson, pevač poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, u četvrtak je potvrdio da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan pre obeležavanja „Dana domovinske zahvalnosti“, izvoditi pesmu „Čavoglave“, koja započinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

„Naravno da ću na koncertu pevati ’Čavoglave‘. To je pesma koja je i iz Domovinskog rata, pesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svedok vremena, svedok kad se stvarala hrvatska država“, naveo je Tompson, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala