Bela kuća: Ne plašimo se trke u naoružanju s Rusijom

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države ne boje se trke u naoružanju s Rusijom nakon propasti Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, predsednik Donald Tramp je „u dobrim odnosima s Vladimirom Putinom“, izjavio je predstavnik Bele kuće Hogan Gidli.

„To je bio Sporazum iz vremena Hladnog rata. Državni sekretar SAD Majk Pompeo skrenuo je pažnju na to da je odgovornost na Rusiji. Imali su šansu da dođu i da rade na tom Sporazumu, da nam dozvole inspekcije, nisu to učinili. NATO nas podržava, naši partneri i saveznici su saglasni da je ispravna odluka da se istupi iz Sporazuma“, rekao je Gidli za televiziju „Foks njuz“.

Na pitanje da li su SAD zabrinute zbog mogućnosti trke u naoružanju, Gidli je odgovorio odrično, dodajući da je „predsednik u dobrim odnosima s Vladimirom Putinom“.

Drugog avgusta prestao je da važi Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Početkom ove godine Vašington je objavio da istupa iz tog Sporazuma, optuživši Rusiju da ne poštuje odredbe dokumenta. Moskva je te optužbe odbacila, a početkom jula ruski predsednik Vladimir Putin je potpisao Zakon o obustavljanju Sporazuma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala