Vučić: Prisluškivan sam, defakto, 24 godine

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je, defakto, prisluškivan 24 godine, uz određene „preskoke“, na različite načine i uz korišćenje različitih metoda prisluškivanja, što je bila čisto politička odluka.

Vučić je istakao da njegovi politički protivnici govore da njih država prisluškuje, jer nemaju čime drugim da se bave, a to nije istina.

„Ne, ne prisluškujemo vas. Za razliku od vas, mi vas ne prisluškujemo“, naglasio je Vučić gostujući na televiziji „Pink“.

Sa druge strane, ističe da je on sam prisluškivan defakto 24 godine, odbacujući navode pojedinaca da je bio u komunikaciji sa podzemljem.

Vučić je izneo podatak da je, prema zvaničnim izveštajima, prvi put uvedena mera protiv njega odlukom Jovice Stanišića 11. decembra 1995. godine, te da je zbog toga bio apostrofiran kao zagovornik rušenja ustavnog poretka primenom incidentnih metoda delovanja.

„Iako ja nikad nisam ulazio u RTS sa testerama, niti opkoljavao Predsedništvo“, primetio je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić. - Sputnik Srbija
Stefanović: Vučić prisluškivan 13 godina

Kako je dodao, tada je navedeno da zajedno sa Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem radi na konsolidovanju paralelnih formacija u stranci radi pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti.

„To je čista politička odluka. Nije bilo odluke suda. Odluka suda je došla kasnije, 1996. godine, kako bi legalizovala odluku o merama“, rekao je Vučić.

„Defakto, 24 godine sam prisluškivan, uz određene preskoke, na različite načine i uz različite metode prisluškivanja“, kazao je predsednik Srbije.

On je istakao i da se poslednjih godina nikada nisu pojavili prisluškivani razgovori u srpskoj javnosti, jer to rade službe po nalogu suda.

„To je u mom periodu, jer ljudi moraju da budu zaštićeni od takvih stvari. Nema nikakvih transkripata. Ko smo mi da ugrožavamo bilo čija ljudska prava?“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala