Stefanović: Vučić prisluškivan 13 godina

© Tanjug / Tanja ValičMinistar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić. - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Aleksandar Vučić u kontinuitetu bio prisluškivan od 1995. do 2000. godine, zatim ponovo od 2000. do 2003. i posebno na perfidan način, od 2007. do 2012. godine, i to bez ikakvog naloga suda ili bilo kakve naredbe i mere zasnovane na zakonu, a nekada i po nalogu suda.

Stefanović je istakao da nikada, posle godina prisluškivanja i praćenja komunikacije Aleksandra Vučića, ni protiv jednog lica nije pokrenut nijedan postupak, niti je podignuta krivična prijava, što govori da je praćen neko samo zato što je politički protivnik.

Stefanović je novinarima rekao da je Vučić od 2007. do 2012. godine prisluškivan kroz obuhvat više lica koja su ostvarivala komunikaciju sa njim, a koja su bila označena kao „ekstremisti“.

Među tim osobama su bili Goran Vesić i Vladimir Đukanović, rekao je Stefanović i dodao da imena ostalih ne može da obelodani, zbog zaštite privatnosti.

Oni su, pojašnjava, bili prisluškivani i primenjivane su mere nadzora njihov elektronske komunikacije, naročito kako bi se pratila komunikacija sa Vučićem.

Istakao je da su Vesić i Đukanović samo primer, jer je iz Vučićevog okruženja bilo izabrano između 10 i 12 ljudi, čija je komunikacija sa Vučićem praćena.

„I, ako nakon toga nemate bilo šta čime biste potkrepili praćenje, vidite da nije bio cilj otkrivanje krivičnih dela, već da bi se pratio rad nekoga za koga smatrate da je politički protivnik“, istakao je Stefanović.

On dodaje da je slično bilo i sa Tomislavom Nikolićem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala