Gruzijska avio-kompanija vratila 80 odsto karata zbog zabrane leta za Rusiju

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaAvion kompanije Georgian Airways
Avion kompanije Georgian Airways   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gruzijska avio-kompanija „Džordžijan ervejs“ (Georgian Airways) saopštila je da je nakon zabrane direktnog vazdušnog saobraćaja sa Rusijom morala da vrati 80 odsto prodatih karata i da je izgubila oko 25 miliona dolara.

„Suspenzija direktnih letova između Gruzije i Rusije nanela je značajan udarac gruzijskoj avio-kompaniji ’Džordžijan ervejs‘ i stavila je u težak finansijski položaj. Avio-kompanija je morala da vrati oko 80 odsto već prodatih karata. Drastično je opao broj ljudi koji žele da kupe karte, zbog čega je avio-kompanija pretrpela štetu od oko 25 miliona dolara“, navodi se u saopštenju.

Kompanija navodi da je njena uprava tražila od Vlade zemlje finansijsku pomoć, što su vlasti uzele u obzir.

„Želimo da izrazimo zahvalnost Vladi Gruzije za pruženu pomoć. Nadamo se da će se postojeći problemi rešiti u bliskoj budućnosti“, ističe se u saopštenju avio-kompanije.

A321 Aeroflot - Sputnik Srbija
Poslednji ruski avioni doleteli iz Gruzije: Od sutra zabrana letova

Ranije je gruzijska Vlada donela odluku da subvencionira tranzitne letove iz Rusije u Gruziju preko Jerevana u iznosu do 600.000 evra. Ovaj let obavlja kompanija „Džordžijan ervejs“.

Glavni grad Gruzije je od 20. juna preplavljen protestima, a demonstranti su se protivili učešću ruskih delegata na zasedanju Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja. Ekstremisti su zauzeli zgradu Parlamenta, gde su se nalazili predstavnici Rusije. Specijalne snage policije rasturile su demonstrante, ali su protesti nastavljeni 21. juna. Povređeno je 240 osoba, a više od 300 je pritvoreno. Zbog ovih događaja predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se ruskim avio-kompanijama zabranjuje obavljanje vazdušnog prevoza građana iz Rusije u Gruziju od 8. jula i kojim se preporučuje turističkim agencijama i agentima da ne prodaju putne naloge za ovu zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala