Poslednji ruski avioni doleteli iz Gruzije: Od sutra zabrana letova

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaA321 "Aeroflot"
A321 Aeroflot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslednji avioni ruskih avio-kompanija doleteli su iz Gruzije, budući da od sutra stupa na snagu potpuna obustava letova iz Rusije ka toj zemlji.

Kako prenose mediji, među poslednjim avionima doletele su letelice kompanija „Uralske avio-linije“ i „S7“, koje su poletele u večernjim satima iz Tbilisija.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici 20. juna počeli su protesti zbog toga što je tokom otvaranja Generalne sednice Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja šef organizacije, poslanik Državne dume Rusije Sergej Gavrilov seo u fotelju predsedavajućeg Parlamenta Gruzije.

On sam je objasnio da mu je to mesto ponudila gruzijska strana, u skladu s protokolom koji nalaže ta vrsta skupova. Kasnije je u centru grada počeo miting kojem se priključila opozicija, sa zahtevom da članovi Vlade podnesu ostavke.

Samo dan kasnije je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz kojim se zabranjuje ruskim avio-kompanijama da prevoze građane iz Rusije u Gruziju, počevši od 8. jula, a turističkim agencijama je preporučeno da ne prodaju vaučere za putovanje u Gruziju. Vladi Rusije je naloženo da obezbedi povratak Rusa u domovinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala