Skupština Crne Gore treći put odbila raspravu o posledicama NATO bombardovanja

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glasovima poslanika Demokratske partije socijalista i njenih koalicionih partnera koji su u Skupštini Crne Gore bili protiv, na dnevnom redu sjednice nije se našao predlog odluke o obrazovanju Odbora za ispitivanje posledica NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje građana Crne Gore.

Predlog je izneo nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

„Ovo je treći put da u ime kolega iz posebnog kluba poslanika pokušavam da predlog, koji smo potpisali nas petoro i koji je 25. aprila tekuće godine uvršten u proceduru, dakle već puna tri mjeseca, ugleda svjetlost dana i u plenumu“, rekao je Damjanović.

On je istovremeno dodao da predlozi nekih drugih odluka o formiranju nekih privremenih odbora brzopotezno, odnosno leteći, dolaze u Skupštinu na stolove i glasanje, te da da nije lijepo da se petorici kolega odbija nešto o čemu bi u Skupštini Crne Gore trebalo da se raspravi, bez prejudiciranja o tome treba li se izjasniti pozitivno ili negativno.

„Lijepo je bilo da se ovdje ispričamo cijeli dan koliki je štetni uticaj konzumacije duvanskih proizvoda u Crnoj Gori, koliki su troškovi liječenja bolesti koje su izazvane konzumacijom duvana. Onda bi bilo ljepše i da nakon 20 godina od bombardovanja Crne Gore i agresije NATO-a, saznamo da li je ovaj vrtoglavi porast bolesti kancera kod mladih i kod starijih ljudi, između ostalog, i dijelom posledica bombardovanja osiromašenim uranijom“, poručio je Damjanović.

Podsjetimo, ovo je treći put da vladajuća većina u Skupštini Crne Gore odbija da se rasprava o posledicama NATO bombardovanja na zdravlje ljudi u Crnoj Gori uvrsti na dnevni red.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala