Iran poručio Americi: Samo vas posmatramo i imamo sve snimke

© AFP 2023 / ATTA KENAREPripadnici iranske Revolucionarne garde na patrolnom čamcu u Ormuskom moreuzu.
Pripadnici iranske Revolucionarne garde na patrolnom čamcu u Ormuskom moreuzu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef iranske ratne mornarice saopštio je da Iran posmatra sve američke brodove u Persijskom zalivu i da poseduje čitavu arhivu video-snimaka na kojima su zabeležena kretanja po moru.

„Posmatramo sve neprijateljske brodove, a posebno američke. Od momenta kada se otisnu na pučinu, pa sve dok ne uđu u naše vode“, izjavio je admiral Hosein Kanzadi, komandant iranske ratne mornarice, a preneli su lokalni mediji.

„Kompletirali smo sve video-snimke i imamo čitavu arhivu fotografija i video-materijala, na kojima su zabeležene sve dnevne aktivnosti američkih brodova“, dodao je on i objasnio da su svi video-snimci nastali uz pomoć dronova.

Ova vest samo je nastavak tenzija na relaciji Iran — SAD, koje su u jednom momentu pretile da se pretvore u rat, budući da je američki predsednik, nakon obaranja američkog drona izdao, pa odmah i povukao — naređenje o vazdušnim udarima na Iran.

Takođe, situacija se zaoštrila i zbog napada na tankere koji su prevozili naftu za SAD, a za te napade je Vašington optužio — Iran. Potom je britanska kraljevska mornarica zaplenila iranski tanker, pa je Iran zaplenio britanski, da bi na kraju iz Teherana saopštili da su razbili mrežu CIA agenata u Iranu i da je nekoliko njih — osuđeno na smrt. Kao dokaz — postavili su njihove fotografije na društvene mreže.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala