Haradinaj pred odlazak u Hag: Kosovo je jače nego ikada

© AP Photo / Visar KryeziuRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, pred polazak na saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu, ponovio je svoje političke stavove i poručio da je Kosovo danas jače nego ikada.

On je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je, kako je naveo, „jače nego ikada, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama“.

Ponovio je da je „Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama“.

Takođe — naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi, samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.

Haradinaj je stigao danas u podne na aerodrom u Prištini, odakle je, prema medijima na albanskom, trebalo da poleti za Hag u 12 časova i 30 minuta, za kada je najavljen let na redovnoj lini preko Beča.

Prema informacijama na aerodromu u Prištini, međutim, taj let za Beč, već je pomeren za više od 60 minuta, jer kasni u dolasku, što znači da će Haradinaj, osim ako ne bude išao „specijalom“ (mada bi u tom slučaju išao direktno u Hag) provesti 60 minuta na aerodromu u Prištini.

Pre leta za Beč, sa prištinskog aerodroma poleće jedino let za Dortmund.

Na prištinski aerodrom Haradinaja su, inače, dovezli službenim kolima sa rotacijom, uz pratnju dva policijska vozila.

Automobil sa Haradinajem ušao je na rampu aerodroma pored VIP ulaza, bez zaustavljanja pored velikog broja novinara.

Službeni automobil i dva policijska vozila, nakon manje od deset minuta zadržavanja, napustila su aerodrom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala