Strategija Zapada: Izmisli neku glupost o ruskoj pretnji i naoružavaj se

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUAmerički vojnici pored oklopnog vozila na vojnim vežbama NATO-a "Prolećni vetar 15"
Američki vojnici pored oklopnog vozila na vojnim vežbama NATO-a Prolećni vetar 15 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington i London su sastavili još jednu u nizu glupost o navodnoj umešanosti Moskve u zaplenu britanskog tankera u Persijskom zalivu, izjavio je član komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Oleg Morozov. On smatra da je članak „Sandej mirora“ bio potreban kako bi se povećalo prisustvo u regionu.

„Može se izmisliti bilo šta, uključujući i priču o ’lažnom dži-pi-esu‘. Međutim, uvek se treba zapitati zašto je Rusiji potrebno da stvori veštačku napetost u tom delu sveta?“, rekao je Morozov.

„Šta će im to da Britanci i Amerikanci zbog ’podmetnutih informacija‘ izvlače oružje i prete povećanjem svog prisustva u tom regionu?“, zapitao se Morozov.

Po njegovim rečima, to je „neka vrsta vojno-strateškog mazohizma, koji uopšte nije karakterističan za rusku vojnu strategiju“.

„Naprotiv: smisli još jednu glupost o ruskoj pretnji i naoružavaj se — to je savremena strategija kolektivnog Zapada“, dodao je Morozov.

Prema rečima senatora, to mnogo liči na „paranoju“.

I predsednik Komisije Saveta Federacije za informacionu politiku Aleksej Puškov prokomentarisao je pisanja britanskog tabloida.

„U Londonu su dugo tvrdili da je Rusija izvršila ’akt agresije‘, zaplenivši ukrajinski brod u Kerčkom moreuzu, iako je to bila provokacija Porošenka. Sada pokušavaju da optuže Rusiju za učešće u iranskoj zapleni britanskog tankera. Stručnjaci ’fejk njuza‘ nikad ne idu na odmor“, napisao je Puškov na Tviteru.

Ranije je tabloid „Sandej miror“, pozivajući se na neimenovane izvore, saopštio da britanska obaveštajna služba MI-6 i Centar za vladine komunikacije Velike Britanije (GCHQ) proveravaju verziju da Rusija može biti umešana u iransku zaplenu tankera „Stena impero“. Navodno, „postoji podozrenje“ da se britanski tanker mogao naći u iranskim vodama zbog lažnih koordinata dži-pi-esa, koje je iranska obaveštajna služba navodno mogla da pošalje uz pomoć „ruske špijunske tehnologije“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala