Pompeo između Dačića i Pacolija na zajedničkoj fotografiji

© Tanjug / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVAIvica Dačić i Bedžet Pacoli
Ivica Dačić i Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na konferenciji u Vašingtonu sekretar spoljnih poslova SAD Majk Pompeo fotografisao se u prvom redu sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i sa predstavnikom privremenih prištinskih institucija Bedžetom Pacolijem.

Državni sekretar za spoljne poslove SAD Majk Pompeo, kao domaćin međunarodne konferencije o unapređenju verskih sloboda koja se održava u Vašingtonu, a na kojoj učestvuju brojni svetski zvaničnici, za zajedničku fotografiju „stavio“ je do sebe sa desne strane ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića, a sa leve takozvanog ministra privremenih institucija u Prištini Bedžeta Pacolija.

Pompeo, Dačić i Pacoli stoje u prvom redu, u kojem stoje važne zvanice, među kojima je i Miroslav Lajčak, predsedavajući u OEBS-u i šef slovačke diplomatije.

Zajedničko fotografisanje, između ostalog, bilo je prilika da Dačić kratko porazgovara sa Pompeom i sa drugim kolegama.

© Tanjug / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVAIvica Dačić i Bedžet Pacoli
Pompeo između Dačića i Pacolija na zajedničkoj fotografiji - Sputnik Srbija
Ivica Dačić i Bedžet Pacoli

Dačić je predstavljao Srbiju na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda, koja je održana juče i danas u Vašingtonu, na poziv Pompea.

Skup je bio prilika da se model poštovanja verskih sloboda u Srbiji promoviše na međunarodnom planu i da se nastavi dijalog sa najvišim predstavnicima administracije u Vašingtonu u vezi sa stanjem i unapređenjem ljudskih prava i verskih sloboda, sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju.

Dačić je govorio na plenarnom delu konferencije.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala