Otpušten direktor gruzijske televizije na kojoj je vređan Putin

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaZgrada gruzijske televizije "Rustavi 2" u Tbilisiju
Zgrada gruzijske televizije Rustavi 2 u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni direktor gruzijske televizije „Rustavi 2“ Nika Gvaramija otpušten je nakon što je kanal prešao u ruke biznismena Kibarua Halvašija.

Na njegovo mesto postavljen je Paat Salija. Prema informacijama „Prvog kanala“, odluka o imenovanju novog generalnog direktora i o otpuštanju dosadašnjeg doneta je na partnerskom sastanku televizije.

Sam Gvaramija tvrdi da ugovor između njega i televizijske kuće „Rustavi 2“ podrazumeva isplatu od pet miliona dolara u slučaju njegovog otpuštanja.

„Boriću se za ugovor i dobiću slučaj, ali to će biti za nekoliko meseci, a možda ni za godinu dana“, rekao je Gvaramija za televiziju „Rustavi 2“.

On je obećao da će taj novac uložiti u novu televiziju.

Otpuštanju Gvaramije prethodilo je ponovno registrovanje dela akcija televizijske stanice Halvašiju, koga je 2017. godine Vrhovni sud Gruzije priznao kao zakonskog vlasnika televizije. Odlukom Ministarstva pravde, 60 odsto udela televizije „Rustavi 2“ pripada samom Halvašiju, a 40 odsto njegovoj kompaniji „Panorama“.

Voditelj gruzijske opozicione televizije „Rustavi 2“ Georgij Gabunija je u svom programu početkom jula psovao ruskog predsednika Vladimira Putina. Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije. Kasnije je Državna duma Rusije usvojila rezoluciju i vladi preporučila da uvede ekonomske sankcije Gruziji, ali ruski predsednik nije se složio sa stavom Dume i nije ih uveo „zbog poštovanja prema gruzijskom narodu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala