Dvojica hrvatskih mornara poginula u nesreći na Atlantiku

© Atlanstka plovidba Hrvatski teretni brod
Hrvatski teretni brod - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvojica hrvatskih mornara poginula su kada je brod „AP Dubrava“ doživeo nesreću u južnom Atlantiku. Još dvojica pomoraca koji su povređeni su u stabilnom stanju, prenose hrvatski mediji saopštenje pomorskog društva „Atlantska plovidba“. 

„Juče, 17. jula u kasnim popodnevnim satima, tokom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesrećnog slučaja na brodu ’AP Dubrava‘, zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo zbog hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja“, objavila je dubrovačka brodarska kompanija putem Zagrebačke berze.

Povređena su četiri mornara — tri hrvatska državljanina i jedan ukrajinski pomorac — pa je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalske straže i mornarice. Dvojica hrvatskih mornara su u međuvremenu preminula.

Dvojica povređenih su stabilno, navodi „Atlantska plovidba“.

Komandant, posada broda i kompanija čine sve kako bi što pre uspeli da iskrcaju povređene članove posade, ističu iz „Atlantske plovidbe“, napominjući da se očekuje dolazak helikoptera tokom jutarnjih sati s obzirom na to da zbog jučerašnjih vremenskih uslova na moru, udaljenosti broda od obale i noći, helikopter nije bio u mogućnosti da odmah poleti.

Brod će po iskrcavanju povređenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijalno putovanje, navodi se u saopštenju.

„Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene što pre hospitalizovala i nakon lečenja vratila kući“, zaključuje se u objavi „Atlantske plovidbe“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala