Moskva: UN obećale da će ubrzati istragu o incidentu sa Krasnoščekovom

© Foto : Kancelarija za KiMSlužbenik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je pretučen i priveden u akciji kosovske policije, prebačen je danas iz Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici na VMA.
Službenik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je pretučen i priveden u akciji kosovske policije, prebačen je danas iz Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici na VMA. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ujedinjene nacije sprovode unutrašnju istragu povodom incidenta sa ruskim državljaninom Mihailom Krasnoščekovom na Kosovu i obećale su da će ubrzati ceo taj proces, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Andrej Kelin.

„Ovde je sve jednostavno, to je pitanje UN, usled čega upravo ta organizacija i sprovodi istragu o tome šta se tačno dogodilo na Kosovu“, istakao je Kelin.

Prema njegovim rečima, UN će nakon istrage morati da iznesu zaključak i saopšte ko je odgovoran za taj incident.

„Znamo da je istraga u toku. Mi ih požurujemo, ali se oni uvek pozivaju na nedovoljan broj ljudi. Dali su nam uverenja da će taj proces biti ubrzan“, dodao je portparol ruskog spoljnopolitičkog resora.

Podsetimo, akcija specijalnih policijskih odreda samoproglašenog Kosova na severu pokrajine počela je 28. maja ujutru, pod izgovorom da je reč o akciji protiv organizovanog kriminala. Kosovska policija je upala na sever Kosova i Metohije u oklopnim vozilima.

Lokalni Srbi su postavili barikade na trasama u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku i sukobili se s policijom, nakon čega je došlo do pucnjave.

Nekoliko ljudi je povređeno, među njima i trojica policajaca, novinar i dva zvaničnika Ujedinjenih nacija, od kojih je jedan Rus Mihail Krasnoščekov.

Kosovska policija je saopštila da je tokom operacije uhapšeno 19 njenih pripadnika, a vlasti Srbije su navele da je uhapšeno devetoro građana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo je oružane snage Srbije i MUP-a u stanje pune borbene gotovosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala