Moskva o rezoluciji PS SE: To nisu uslovi, već želje

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i hrama Hrista Spasitelja u Moskvi
Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i hrama Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ovlašćenja ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) uspostavljena su u punom obimu, bez ikakvih uslova i isključenja. Stavke koje se nalaze u rezoluciji koju je to telo usvojilo Moskva ne vidi kao uslove, već kao želje, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Andrej Kelin.

„Naša delegacija vratila se u PS SE, što je rezultat mukotrpnog, dugogodišnjeg rada. To je bio složen proces, sarađivali smo sa svim predstavništvima. Punomoćja su vraćena bez ikakvih uslova“, istakao je on.

Podsećanja radi, u aprilu 2014. ruskoj delegaciji u PS SE oduzeto je pravo glasa zbog događaja u Ukrajini i ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom. Godine 2015. PS SE je dva puta razmatrala pitanje vraćanja ovlašćenja ruskoj delegaciji, ali su se sankcije samo pooštravale.

Međutim, PS SE je 26. juna usvojila rezoluciju u kojoj je u potpunosti potvrdila ovlašćenja ruske delegacije. Ubrzo zatim ovo telo je saopštilo da očekuje da će Rusija da ispuni niz preporuka, među kojima su i oslobađanje ukrajinskih mornara, izvođenje pred lice pravde osoba odgovornih za obaranje aviona na letu MH17 i da će da preduzme mere kojima će se obustaviti kršenje prava pripadnika LGBT populacije, naročito u Čečeniji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala