Kremlj: Oslobađanje Višinskog prvi korak ka dijalogu sa Kijevom

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oslobađanje rukovodioca portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirila Višinskog mogao bi da bude „divan prvi korak“ ka normalizaciji odnosa između Kijeva i Moskve, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naravno, kao i kad je u pitanju oslobađanje bilo koga, mi bismo samo mogli da pozdravimo oslobađanje Višinskog“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara šta bi moglo da inicira dijalog između Rusije i Ukrajine.

Nešto ranije se tim povodom oglasio i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, koji je rekao da bi oslobađanje ukrajinskih mornara, koji su uhapšeni nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, moglo da posluži kao prvi korak ka normalizaciji odnosa između Kijeva i Moskve.

Peskov je prokomentarisao i ideju Zelenskog da se sprovede razmena zarobljenika po principu „svi za sve“, rekavši da svaka strana ima različitu ideju o tome šta to zapravo predstavlja, te je pozvao stručnjake da protumače taj princip do detalja.

Naveo je i da se trenutno ne vode nikakvi pregovori o mogućem susretu predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

Peskov se osvrnuo i na nedavni dogovor iz Minska, rekavši da Moskva računa na implementaciju svih tačaka koje su dogovorene, posebno kada je reč o prekidu vatre.

„Visoko ocenjujemo rezultate koji su u sredu postignuti u Minsku. To je bio jako važan sastanak. Nadamo se da će ti dogovori biti propraćeni konkretnim koracima kada je u pitanju prekid vatre. To su potvrdili i predsednici Rusije i Ukrajine tokom njihovog nedavnog telefonskog razgovora“, dodao je portparol ruskog predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala