Dobrila u glavnoj ulozi u spotu „Turkiš erlajnsa“ (video)

© Foto : jutjub/Turkish AirlinesDobrila, beloglavi sup
Dobrila, beloglavi sup - Sputnik Srbija
Pratite nas
Priča o Dobrili, beloglavom supu iz Srbije, koja je zimus zalutala na jug Turske, gde je pronađena iznemogla i promrzla, a onda 12. aprila specijalnim letom turske kompanije „Turkiš erlajns“ vraćena u Srbiju, dokumentovana je u kratkom video-spotu te kompanije.

Turska nacionalna avio-kompanija je premijerno na svom Jutjub kanalu emitovala spot Dobrila — izbeglički sup, u kojem je prikazano kako je ptica iz Turske prevezena avionom „A-330-200F“ do Beograda.

U spotu turske avio-kompanije, uz Dobrilu, reklamu je dobilo i njeno stanište, Specijalni rezervat „Uvac“, gde se vidi njegova priroda i jato beloglavih supova, prenosi RTS.

Da je Dobrila privukla veliku pažnu javnosti, potvrdilo je prisustvo velikog broja domaćih i stranih medija koji su je u aprilu dočekali na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, a ona je iz aviona izneta u transporteru, koji se takođe vidi u spotu turske avio-kompanije.

U decembru prošle godine, Dobrila je pronađena bez snage na jugu Turske, 1.600 kilometara od svog staništa, i bila je smeštena u bazi u mestu Dijarbakiru, gde se oporavljala.

U organizaciju prenosa ptice bile su uključene sve relevantne institucije iz Srbije i Turske kako bi se obezbedile sve neophodne dozvole u skladu sa Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženih vrsta divlje faune i flore.

Turska avio-kompanija „Turkiš erlajns“ je obezbedila besplatan prevoz beloglavog supa iz Urfe do Istanbula, a zatim i do Beograda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala