Šta rade zapadni obaveštajci u auto kući u Skoplju

© Flickr / Philippe PutŠpijuniranje (ilustracija)
Špijuniranje (ilustracija) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv interesa države Srbije i da premijer te zemlje Zoran Zaev nije iskren kada upozorava region na moguću destabilizaciju.

Komentarišući razgovor u kojem je aktuelni makedonski premijer „nasamaren“ u šali sa ruskim prankerima, a u kojem otkriva i navodne planove srpskog predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika privremenih institucija Prištine Hašima Tačija o teritorijalnoj razmeni, Drecun kaže — da je zanimljivo to da se istovremeno pojačava i obaveštajno delovanje, kada je u pitanju kosmetski problem.

„On (Zaev) bi trebalo da nam objasni — ako zaista želi da gradi prijateljske i dobrosusedske odnose sa Srbijom, koja je onda svrha da se pre dva meseca formira jedan snažan obaveštajni tim, koji je maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, a u kome su obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Makedonije i Nemačke. Šta oni tamo rade?“, pita Drecun.

Pranker Leksus (Aleksej Stoljarov)  - Sputnik Srbija
Ekskluzivno: Sputnjik objavljuje ceo razgovor Zaeva sa ruskim prankerima (video)

Drecun kaže i da je svako postizanje kompromisnog rešenja temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između zvaničnog Beograda i privremenih institucija Prištine je — priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje takozvane „velike Albanije“.

To bi, zaključuje Drecun — i Zaev trebalo da zna, ako vodi računa i o interesima sopstvene države koju predstavlja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala