Ljubiša Buha Čume izašao iz zatvora

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZatvor
Zatvor  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi svedok saradnik u Srbiji, Ljubiša Buha Čume, od danas je opet na slobodi, pošto je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržao punu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora, saznaje Tanjug.

Ljubiša Buha je bio saradnik Specijalnog tužilaštva u postupku protiv „zemunskog klana“, ali je uhapšen, procesuiran i osuđen zbog nekoliko krivičnih dela za koje ga je prijavila bivša supruga.

Nekoliko puta je pisao sudu molbu za uslovni otpust, ali molbe nisu usvojene.

Buha je izdržao jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora, pošto su mu spojene tri zatvorske kazne.

Bio je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je bio stalno u zatvoru, odnosno u pritvoru ili u kućnom pritvoru, koji su mu uračunati u zatvorsku kaznu.

Osuđen je zbog više krivičnih dela — zbog prikrivanja ukradenog „ferarija“, zbog pretnji policajcu i zbog ometanja istrage, a na 14 meseci je osuđen zbog vređanja tužioca.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika „zemunskog klana“ i protiv optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Buhinoj bivšoj ženi, Ivani Tulović, sada se sudi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog davanja lažnog iskaza tokom suđenja njenom suprugu.

Ljubiša Buha bi trebalo da svedoči i na tom suđenju, i to krajem septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala