Oluja protutnjala Halkidikijem, sedam mrtvih (foto, video)

© Foto : thestival.grHalkidiki nevreme
Halkidiki nevreme - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poginulo je najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, koje je veoma popularno među turistima. Oluja je protutnjala Neos Marmarasom, Pefkohorijem, Kaliteom, Nikitijem...

Grčki mediji javljaju da je među žrtvama i dvogodišnji dečak. Za sada se zna da su među poginulima turisti iz Rusije, Češke i Rumunije.

Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak, kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potideji, navele su grčke vlasti.

© Foto : thestival.grSlike katastrofe na Halkidikiju
Oluja protutnjala Halkidikijem, sedam mrtvih (foto, video) - Sputnik Srbija
Slike katastrofe na Halkidikiju

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti to poluostrvo.

Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu „Meliton“ u Porto Karasu.

© REUTERS / STAFFVetar izbio ulazna vrata na poznatom hotelu „Meliton“ u Porto Karasu
Oluja protutnjala Halkidikijem, sedam mrtvih (foto, video) - Sputnik Srbija
Vetar izbio ulazna vrata na poznatom hotelu „Meliton“ u Porto Karasu

Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na put u oblasti Nea Mudanija i Nea Kalikratija.

„Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto“, rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdravstvenog centra Nea Mudanija gde su smešteni mnogi povređeni.

Zbrinuti pacijenti su starosti od osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povrede glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala