Gruzijska televizija neće otpustiti voditelja koji je uvredio Putina

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada gruzijske televizije "Rustavi 2" u Tbilisiju
Zgrada gruzijske televizije Rustavi 2 u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gruzijska televizija „Rustavi 2“ neće otpuštati novinara Georgija Gabuniju, koji je u direktnom programu uvredio Vladimira Putina, izjavio je generalni direktor televizije Nika Gvaramija.

„Šta god Gabunija govorio, to je apsolutno u okviru zakona i ustava. I o tome može da odlučuje samo rukovodstvo televizije“, rekao je Gvaramija, a prenosi sajt „Gromadske TV“.

Gvaramija je naglasio da rukovodstvo „Rustavi 2“ smatra da je incident neprihvatljiv, zbog čega je suspendovalo Gabuniju na dva meseca.

„Ali onda će nastaviti da radi i ako se publici nešto ne svidi, može da prebaci na drugi program“, precizirao je on.

„Ali uveravam vas da se nakon toga (incidenta) rejting televizije samo povećao“, dodao je direktor.

U nedelju uveče voditelj Georgij Gabunija započeo je svoj autorski program „P. S.“ na televiziji „Rustavi 2“ psovanjem ruskog predsednika Vladimira Putina, iako mediji nisu preneli šta je konkretno rekao. Veliki broj korisnika društvenih mreža u Gruziji osudio je Gabuniju i izrazio zabrinutost da bi gruzijsko-ruski odnosi mogli dodatno da se pogoršaju.

Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije. Kasnije se kompanija zvanično izvinila zbog opscenog jezika u programu.

Ministarstvo spoljnih poslova Gruzije ocenilo je ispad voditelja kao pokušaj da se unese tenzija u odnosima između zemalja.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je incident niskim ispadom i otvorenom provokacijom gruzijskih ekstremista. Ministarstvo je navelo da očekuje adekvatnu reakciju relevantnih organizacija i novinarske zajednice.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov istakao da su u Gruziji eskalirali rusofobični napadi, a država ne želi da obuzdava „ekstremistički orijentisane ljude“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala