Gnevni demonstranti „okupirali“ TV stanicu na kojoj je brutalno vređan Putin (video)

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDemonstranti ispred gruzijskoj televizije "Rustavi 2" u Tbilisiju
Demonstranti ispred gruzijskoj televizije Rustavi 2 u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U noći između nedelje i ponedeljka, stotine stanovnika Tbilisija okupilo se ispred zgrade televizije „Rustavi 2“, nakon što je televizijski voditelj u direktnom programu psovao predsednika Rusije Vladimira Putina i njegove pokojne roditelje.

Oni su bacali jaja na zgradu televizijske stanice, tražeći da se voditelj i generalni direktor otpuste.

U nedelju uveče, voditelj Georgij Gabunija započeo svoj autorski program „P.S.“ na televiziji „Rustavi 2“ — psovanjem ruskog predsednika Vladimira Putina, iako mediji nisu preneli i šta je tačno rekao.

Veliki broj korisnika društvenih mreža u Gruziji osudio je Gabuniju i izrazio je zabrinutost da bi se gruzijsko-ruski odnosi mogli dodatno pogoršati. Generalni direktor televizijske kompanije, Nika Gvaramija, izjavio je da smatra neprihvatljivim psovke uživo, iako se slaže sa stavom voditelja. Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije.

Rukovodstvo televizijske kompanije objavilo je da je odlučeno da se prestane sa emitovanjem do — „potpunog obezbeđivanja televizijske kuće i novinara“. U ponedeljak u jutarnjim časovima, emitovanje programa je nastavljeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala