Oluja potopila Hrvatsku: Vetar od sto na sat nosio sve pred sobom (video)

CC0 / Pixabay / Najvažnije je sačuvati prisebnost...
Najvažnije je sačuvati prisebnost... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatsku je pogodilo nevreme praćeno obilnim padavinama i gradom, a hrvatski mediji javljaju da su tri osobe povređene. Tokom noći pogodilo je i Dalmaciju i Jadran. Najgore je bilo na severu Dalmacije, u Zadru i okolini. Udari vetra su prelazili 100 kilometara na sat, što je prouzrokovalo probleme u saobraćaju i na moru.

Najteže posledice prijavljene su na području Vukovarsko-sremske županije gde je padao grad veličine oraha, a ponegde i veličine jajeta.

Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vetar odneo krov sa osnovne škole.

U Borovu Naselju dve starije žene su lakše povređene od udara grada, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao sa krova, prenosi Indeks.

U Rijeci se na ulice srušilo nekoliko limova sa krovova, a prijavljen je i udar groma u kuću, koja je ostala bez struje.

Na auto-putu kod Kikovice u smeru ka Zagrebu vozila su se, zbog grada, sklonila ispod vijadukta i tako su blokirala saobraćaj.

Oluja je zahvatila Kvarner, a nevreme se obrušilo i na šire područje Rijeke, gde je temperatura za samo deset minuta pala za osam stepeni.

U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, a zabeležen je i najjači udar vetra od 75 kilometara na sat, prenosi „Jutarnji list“.

Nevreme, praćeno jakim vetrom i obilnom kišom, u večernjim časovima pogodilo je i veći deo Istre, ali nije prouzrokovalo veće probleme, navodi „Hina“.

Vatrogasci su imali oko 20 intervencija, koje su se uglavnom odnosile na uklanjanje grana na saobraćajnicama u Puli, Labinu, Poreču i Novigradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala