Incident u Sarajevu: Umalo opšta tuča Erdoganovih telohranitelja i policajaca BiH

Pratite nas
Veliki incident dogodio se na međunarodnom aerodromu u Sarajevu kada je došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog obezbeđenja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, potvrdio je za „Dnevni avaz“ Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

„Avaz“ doznaje kako je sukobu koji je pretio da preraste u teži fizički obračun učestvovalo deset Erdoganovih ljudi.

„Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopšte ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je obezbeđenje predsednika Erdogana odbilo proceduru i redovne kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode“, kazao je Galić.

Prema njegovim rečima, tom nemilom događaju svedočili su i predstavnici delegacije Predsedništva BiH.

„Svima mora biti jasno da se, bez obzira na to o kome se radi, moraju poštovati zakoni ove države. Želim da pohvalim pripadnike Jedinice Granične policije BiH, jer da oni nisu bili profesionalni, došlo bi do otvorenog sukoba“, istakao je Galić.

Osim verbalnog sukoba, došlo je i do naguravanja, koje je zaustavljeno nakon što je Erdogan izašao iz aviona.

Navodno su članovi turskog obezbeđenja iz aviona izvukli i oružje i stavili ga za pojas, prenosi hrvatski „Jutarnji list“.

Inače, turska delegacija boravi u Sarajevu zbog Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope koji se održava na ministarskom i predsedničkom nivou u Sarajevu i na Jahorini.

Erdogan će se sastati sa članovima Predsedništva BiH, a zatim prisustvovati svečanoj večeri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala