Tajni dokument pokazao šta Britanija zaista misli o Trampu

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Kim Derok ocenio je da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna, te da je mala verovatnoća da će se poboljšati, otkrivaju diplomatske depeše koje su danas procurile u javnost.

Dokumenta koja je danas objavio „Mejl on sandej“ sadrže veoma kritične komentare ambasadora Deroka o trenutnom stanju Trampove administracije i pružaju redak uvid u to kako neki visoki britanski diplomata gleda na vladu najbližeg saveznika svoje zemlje, prenosi Tanjug.

„Ne verujemo baš da će ova administracija postati suštinski normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidiva, manje podeljena, manje diplomatski nespretna i nesposobna“, napisao je Derok u jednom od nizu procurelih dokumenata koji se odnose na period od 2017. do danas.

Britanski „Forin ofis“ nije osporio autentičnost ovih dokumenata, ali je naveo da njihovo objavljivanje predstavlja „štetno ponašanje“ i da javnost očekuje da diplomata pruži iskrene procene politike u zemlji gde službuje.

U dokumentima se takođe Trampova politika o Iranu ocenjuje kao „nekoherentna i haotična“. Derok navodi i da sumnja u to da će Bela kuća „ikada izgledati kompetentno“.

Kaže i da iako je Tramp bio oduševljen britanskom raskoši tokom državne posete kraljici Elizabeti Druga u junu, ta uspešna poseta neće dovesti do suštinskog zaokreta u Trampovim prioritetima.

Njemu je Amerika na prvom mestu, napisao je britanski ambasador.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala