Šojgu otkrio uzrok požara na ruskoj podmornici

© Sputnik / Sergey Eshchenko / Uđi u bazu fotografijaCveće i venci na Memorijalnom kompleksu u Murmansku "Mornicima poginulim u miru"
Cveće i venci na Memorijalnom kompleksu u Murmansku Mornicima poginulim u miru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni razlog za incident na podmornici ruske mornarice za istraživanje je požar u odeljku za akumulator, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

„Utvrđen je osnovni uzrok incidenta — to je požar koji je izbio u odeljku za akumulator, a onda se proširio“, rekao je Šojgu, a prenosi pres-služba Kremlja.

Nuklearni pogon podmornice je operativan, a do sada se nije znalo da je podmornica uopšte opremljena nuklearnim sistemom.

„Nuklearni pogon na ovoj podmornici potpuno je izolovan i bez ljudstva. Takođe, posada je preduzela sve neophodne mere za zaštitu postrojenja i ono je potpuno operativno“, objasnio je Šojgu.

On je dodao i da se nada da će podmornica za kratko vreme biti potpuno osposobljena za rad.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara. Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara. Putin je u utorak naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da lično ode u Severomorsk i sasluša izveštaje o uzrocima incidenta, kao i da pomogne i pruži podršku porodicama poginulih mornara. Šojgu je stigao u Severomorsk, gde je održao sastanak sa članovima komisije za utvrđivanje uzroka požara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala